Полският министър на отбраната Мариуш Блашчак предупреди, че кризата на границата

...
Полският министър на отбраната Мариуш Блашчак предупреди, че кризата на границата
Коментари Харесай

Кризата между Полша и Беларус може да продължи месеци

Полският министър на защитата Мариуш Блашчак предизвести, че рецесията на границата сред Полша и Беларус може да продължи месеци. Във вторник полските граничари изстреляха сълзотворен газ и разположиха водни оръдия, с цел да разпилян хората, опитващи се да преминат незаконно на територията на Полша.

``Трябва да се подготвим за това, че обстановката на полско-беларуската граница няма да бъде позволена бързо. Може да продължи месеци``, сподели  Блашчак за полското радио Jedynka. Министърът съобщи, че опитите за секване на границата са траяли и през нощта, като добави, че хората са употребявали същия ``метод за офанзива на полската граница`` като във вторник. ``Общественото внимание се концентрира върху случилото се в Кузница, до момента в който по-малки групи мигранти се пробваха да пробият полската граница от други сектори през нощта``, сподели той.

Гранична защита заяви, че са направени " 161 опита за нелегално прекосяване в Полша " във вторник, в това число " два насилствени опита за секване на границата, регистрирани през вечерта ". Полската полиция заяви в сряда, че деветима полицаи са били ранени при конфликтите във вторник.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР